Privatne srednje škole

Privatne škole pripremaju učenike za upis na vrhunska svjetska sveučilišta. Zapravo one čine i puno više od toga jer se brinu za cjelokupni osobni napredak svakog učenika, ali čine to na različite načine i uz različite metode. Tradicionalna britanska boarding škola sa uniformama i vojničkom disciplinom uvelike se razlikuje od independent koledža, ali obje ostvaruju fantastične uspjehe i njihovi učenici upisuju najbolje fakultete.

Iako postoje različiti programi pripreme za upis na studij (IB, A-level, AP, SAT, itd.) ključ njihovog uspjeha je fokusiranost na učenika, mali razredi, osobni mentor, te mali broj predmeta (3 do 5) koji se proučavaju vrlo opsežno i duboko. Ako na primjer želite studirati medicinu, zadnje dvije godine srednje škole učit ćete samo biologiju i još dva znanstvena predmeta u kojima smatrate da ste najjači (npr. kemiju i fiziku) i na završnom ispitu od vas će se očekivati ocjena A+ u svakom od njih. Stalno ćete raditi pokuse, vježbe, zadatke, istraživanja, prezentacije, pročitat ćete svu relevantnu literaturu i morat ćete naučiti kritički razmišljati, analizirati, i primjeniti svoje znanje na različite načine. To je puno teže ali i zanimljivije od pukog štrebanja na koje ste do sada navikli u našim školama.

Upis u vrhunsku privatnu školu nije jednostavan. Od vas će se tražiti odličan akademski uspjeh u prethodnom školovanju, fluentno poznavanje jezika u govoru i pismu, preporuke profesora o vašim postignućima i radnim navikama, te interno testiranje i intervjuiranje. Nepripremljeni kandidati često budu odbijeni, stavljeni na listu čekanja ili ih se traži da ponove jedan razred jer prethodno znanje iz ključnih predmeta nije na zadovoljavajućoj razini. Iako na jedno mjesto u takvim školama aplicira barem destak učenika, možete biti mirni jer BHV Education vam nudi profesionalnu pomoć u procesu apliciranja na tri privatne škole koje odgovaraju vašim potrebama i željama i jamčimo prijam u barem jednu od njih.

Partnerske privatne škole

International boarding education CATS

Od osnutka 1952. godine, škola je izrasla među vodeće inovativne i moderne ustanove za obrazovanje u UK-u i SAD-u. Filozofija škole je jednostavna: kombinacija visoko kvalitetnog podučavanja s dubinskim shvaćanjem naših polaznika i njihovih osobnih potreba. Svaki polaznik je pozvan ostvariti svoj puni potencijal bilo to u američkom ili britanskom obrazovnom sustavu.

SAZNAJ VIŠE

Villanova Preparatory School, Ojai, California

Privatna katolička boarding škola smještena je u prekrasnoj Ojai Valley, a osnovana je 1924. godine na zahtjev biskupa John Cantwell-a. Članica je Augustinian Secondary Education Association koja broji 8 srednjih škola u sjevernoj Americi te preko 100 škola diljem svijeta.

SAZNAJ VIŠE

Cheshire Academy, Connecticut, SAD

Preko dvjesto godina postojanja i ogromno iskustvo rada s generacijama učenika više su nego dovoljna preporuka zašto odabrati baš ovu školu koja se nalazi u neposrednoj blizini sveučilišta Yale, te sat i pol vožnje od New York City-a. “Potičemo učenike da budu znatiželjni i radoznali, da istražuju svijet i sebe, da zavole učenje, da preispituju svoje mogućnosti i da uvide da granice znanja ne postoje.”

SAZNAJ VIŠE

Leman Manhattan Prep School, New York, SAD

Ovo je jedina boarding škola u Cityu, pa ako sanjate da ćete putem do škole prolaziti kraj njujorške burze, ili nakon škole i aktivnosti navratiti do Time Square-a, onda će ova škola biti vaš izbor. Rigorozan IB program i individualna pristup profesora, omogućit će vam da se pripremite za upis na najbolja američka i svjetska sveučilišta.

SAZNAJ VIŠE

Windermere Prep School, Florida, SAD

Windermere Preparatory School privatna je (boarding) škola u Orlandu, otvorena 2000. godine i jedina škola na Floridi koja pruža mogućnost polaganja međunarodne mature, IB diplomu. Nalazi se u neposrednoj blizini parka Disney World i prostire se na 48 jutara prekrasnog otvorenog kampusa uz jezero Cypress.

SAZNAJ VIŠE

Duff Miller College, London UK

Duff Miller škola, osnovana 1952. godine, nastoji pružiti ravnotežu između tradicionalnih i modernih načina učenja te omogućiti mladima da u punom svijetlu iskoriste svoje potencijale i ostvare ambicije kroz obrazovanje. Smještena je u središtu Londonu, pruža ugodnu radnu i prijateljsku atmosferu za oko 350 učenika od 14 do 19 godina, iz Velike Britanije, ali i iz ostalih dijelova svijeta.

SAZNAJ VIŠE

Lake Mary Preparatory School, Lake Mary, Florida, SAD

Lake Mary Preparatory School privatna je boarding škola, nadaleko poznata po svojoj izvrsnosti. Nalazi se u gradu Lake Mary na Floridi. Osnovana je 1999. godine, a 2007. primljena je u svjetski poznatu školsku asocijaciju „Meritas“. Ponosi se uspjesima svojih maturanata koji mahom upisuju najbolja američka sveučilišta, npr. Princeton, University of California u Los Angelesu, Columbia University, Harvard University, Boston College. Vodeći odgojni principi ove izvanredne škole su povezanost, intergritet i timski rad.

SAZNAJ VIŠE

North Broward Preparatory School, Coconut Creek, Florida, SAD

Ovo je jedna od najboljih privatnih srednjih škola južne Floride. Utemeljena je davne 1957., a od 2004. smještena je u pitoresknom kampusu Cooconut Creek udaljenom 15 milja od Fort Lauderalea, grada poznatog pod nazivom „Venecija Amerike“. Članicom grupacije Meritas postala je 2005. Osim lokalnih učenika ovu školu pohađaju i visokomotivirani učenici iz preko 30 zemalja svijeta koji govore preko 35 jezika, uključujući i našu Ritu iz Zagreba. „Mi potičemo razvoj kritičkog mišljenja, pružamo mogućnosti za otkrivanje različitih interesa i u učenike ugrađujemo vrlinu građanske odgovornosti. Naš je izazov pripremiti učenike za postizanje izvrsnosti i ostvariti uspješnost u upisivanju željenog studija. I to je nešto što nećete pronaći nigdje drugdje“ – poruka je ove škole.

SAZNAJ VIŠE

International School San Patricio, Španjolska

San Patricio privatna je obiteljska organizacija posvećena obrazovanju. Tri su centra smještena u Madridu, jedan u Toledu, a aktivna je i zaklada posvećena istraživanju i suradnji. Nastavu je moguće pohađati na španjolskom i engleskom jeziku, a program se izvodi po najvišem akademskog standardu.

SAZNAJ VIŠE

Prijavi se:

Zahvaljujemo na vašem interesu!
Kontaktirati ćemo vas u najkraćem mogućem roku!

Ostale destinacije

BHV Prednosti
  • Mogućnost izbora regije / ustanove
  • Besplatni konzultacijski sastanak za učenike i roditelje
  • Osobni savjetnik za pripremu za program
  • Besplatno članstvo u BHV klubu koje ti omogućuje brojne pogodnosti.
  • Profesionalnu orijentaciju prije polaska

OGRANIČEN BROJ POLAZNIKA
Iskoristi svoju priliku!
Nazovi +385 1 4812 200

Iskustva polaznika

Iskustva naših polaznika

Klara Šakić
LAL Language centres, Apollo Dublin
Toliko bolje od očekivanog!
Opširnije
Željko Kaštelan
CPH Business Academy, Service, Hospitality and Tourism Management, Copenhagen
Približite se svom cilju bez straha
Opširnije
Fedor Oreški i Ivan Šmit
Copenhagen Business Academy / KEA
Kako su se Fedor i Ivan odlučili za studij u Danskoj
Opširnije
Lucija Mamić
Globe Business College, Munchen
Usmjerena predavanja i personalizirani pristup

“Kada sam krenula na Globe nisam bila sigurna koje područje ekonomije me najviše zanima."

Opširnije
Ante Babić
Les Roches Marbella International School of Hotel Management
Les Roches is not just a school, it's a way of life!

Odlučio sam se na veliki korak u svom životu i odlazak na Les Roches studij u Marbelli.

Opširnije
Sabrina Ibrić
Global Vision International (GVI), volontiranje u inozemstvu
Moje meksičko putovanje

Moja želja bila je okusiti i osjetiti meksički život, a ne samo turistički obilaziti zemlju.

Opširnije
Sara Kosinožić
Canterbury Christ Church University, UK
Praktični savjeti za život na Canterburyju

U Engleskoj nije teško biti uspješan student, samo treba uložiti malo truda.

Opširnije
Iva Mamić
Globe Munchen Business School
Studij businessa u Munchenu

Mislim da je studiranje u inozemstvu stvarno super prilika za stjecanje ne samo novih prijateljstava već i poznanstava s ljudima koji su iz cijelog svijeta.

Opširnije
Frida Franić
Aalborg University, Oil and Gas Technology, Esbjerg

Bok zovem se Frida i podijelit ću s Vama svoje iskustvo u Danskoj do sada i kako sam uopće tu završila.

Opširnije
Stjepan Kalinić
Jönköping University, Švedska
Kvalitetna praksa vrijedi suhog zlata

Odrastajući kao profesionalni glazbenik nikako nisam mogao izbjeći utjecaj Švedske glazbene scene koja je u samom svjetskom vrhu.

Opširnije
Marta Vukelić
Bachelor in International Human Resource Management, Saxion University of Applied Sciences, NL
Jedinstvenost, praktičnost, fleksibilnost - sve je to International HRM program

Ovaj studijski program potiče nas da budemo samostalni i uči nas kako se odnositi prema članovima svojeg tima.

Opširnije
Mirna Vieira
United International Business Schools (UIBS), Švicarska
Ljubav prema Švicarskoj od malih nogu

Studij na UIBS bilo je iskustvo koje mi je promijenilo život i uvijek bih toplo preporučila studiranje u inozemstvu svima kojima je ponuđena takva prilika.

Opširnije
Filip Trstenjak
York University, Toronto, Kanada
Karijera na globalnoj razini

Ponude za posao mi doslovno dolaze sa svih strana.

Opširnije
Morana Erdelja, savjetnik za obrazovne programe
BHV Visit to University of Portsmouth, UK
Zašto University of Portsmouth?

BHV tim redovite posjećuje fakultete diljem svijeta kako bi svojim polaznicima osigurali odabir najboljeg fakulteta i programa. Ovoga puta na red je došao University of Portsmouth!

Opširnije
Nazario Klarić
VIA Architectural Technology & Construction Management, Danska
Avantura studiranja u Danskoj

Studiranje u Danskoj je avantura koju bi svatko trebao iskusiti te ujedno i najbolja odluka u mom životu.

Opširnije
Dario Trgovčević
Canterbury Christ Church University, UK
Studiranje u multikulturalnoj zajednici

Uz toliku raznolikost izvannastavnih aktivnosti i projekata svatko može pronaći nešto za sebe.

Opširnije
Sara Katunarić
Kingston University, London, Velika Britanija
Svijet na dlanu

Postoji bezbroj mogućnosti za putovanja pogotovo ako se odlučite na studij u Londonu, jer su avionske karte stvarno jeftine i uvijek imaju neke akcije, a i sam fakultet organizira putovanja.

Opširnije
Patrick Margan
Seneca College, Toronto, Kanada
Kako izgleda studij elektroničkog inžinjerstva na Seneca koledžu u Torontu.

Moje ime je Patrick Margan i studiram Electronics Engineering Technology na Seneca koledžu u Torontu, Kanadi.

Opširnije
Maja Šitum
Alpha College, Dublin
Početak niza ovakvih putovanja koje planiram ostvariti

Kad god sam putovala, većinom su to bili izleti s obitelji: odsjedanja u hotelu, obilazak znamenitosti, slaba,gotovo i nepostojeća komunikacija sa stanovnicima zemlje koju smo posjetili- postojala je jedino u dućanima i restoranima.

Opširnije
Matej Pergl
VIA University College, Danska
Fakultet 21. stoljeća!

Znao sam čim sam odlučio otići u Dansku da mi je to dobra odluka, ali iskreno nisam ni sam slutio koliku sam si uslugu učinio.

Opširnije
Emina Ćurić
DLD College, London, UK
Na putu do snova

Naša polaznica Emina Ćurić nastupila je 20. listopada nastupila je na godišnjem talent show-u "DLD Star Search" u organizaciji DLD College London s kojim već nekoliko godina ostvarujemo uspješnu partnersku suradnju.

Opširnije
Helena Bubić
Kaplan International, New York, USA
Putovanje koje mijenja pogled na svijet
Iza mene su tri nezaboravna tjedna u New Yorku. Otišla sam tamo sa ciljem da unaprijedim znanje engleskog jezika ni ne sluteći da će mi to biti najbolja odluka u životu.
Opširnije
Klara Đurkin
Northeastern University, Boston, MA, Public Policy and Urban Affairs

Oduvijek sam znala da svoje visokoobrazovanje želim nastaviti negdje daleko. Oduvijek sam znala da je to “daleko” drugi kontinent: Sjedinjenje Američke Države.

Opširnije
Ivan Miletić
Tilburg University
Mnogo praktičnog rada u obliku projekata i istraživačkih radova!

Moje ime je Ivan i odlučio sam se upisati na diplomski studij Business Communication i Digital Media na Sveučilištu u Tilburgu.

Opširnije
Dijana Ivković
Business Academy Aarhus, Marketing Management
Puno više od očekivanog!

Profesori, grad, ljudi, posao! Dobila sam sve i više. Osjećam se kao nova osoba!

Opširnije
Petra Isailović
EC English Language School, Los Angeles, SAD
Od početnog straha do nezaboravnog iskustva!

U početku, kada sam se odlučivala za ovaj tečaj, nisam bila sigurna bi li išla ili ne zbog straha od nepoznatog, dugog puta jer sam putovala sama, no odlučila sam ići jer sam to stvarno jako željela.

Opširnije
Sara Vargek
HTMI (Hotel and Tourism Management Institute), Sörenberg, Švicarska
Putovanje je najbolje obrazovanje!

Srdačan pozdrav, moje ime je Sara Vargek, dolazim iz Zaprešića te sam sa svojih 19 godina i znanjem više svjetskih jezika odlučila okušati svoju sreću u inozemstvu jer smo, na kraju dana, ipak sami kovači svoje sreće, zar ne? Nadam se da imam Vašu pažnju.

Opširnije
Davor Andročec
University College of Northern Denmark, Aalborg
Moja danska priča

"Studiram u Aalborgu u Danskoj na UCN-u, smjer IT Networks."

Opširnije
Iva Blažecki
University of Essex, MSc International Marketing and Entrepreneurship

Naša polaznica Iva Blažecki se već prijavila na master u Velikoj Britaniji uz potporu britanske vlade! Vjerujemo da će vas njeni razlozi potaknuti da razmislite i vi o toj mogućnosti:

Opširnije
Dominik Križan
HTMI (Hotel and Tourism Management Institute), Sörenberg, Švicarska
Odluka života

"Stažiranje mi je poseban užitak jer na taj način mogu implementirati stečeno znanje u posao i na taj se način uklopiti u brzorastuću industriju."

Opširnije
Marko Milas
Fontys University of Applied Sciences, Electrical & Electronic Engineering – Sound Engineering
Sviđa mi se to što ima više praktičnog rada nego teorije!

Jako sam zadovoljan studijem na Fontys University-u!

Opširnije
Mia Schwerer
CSL Bridge, SAD
Jedno novo, predivno i nezaboravno iskustvo

Ove godine išla sam u CSL Bridge ljetni kamp i posjetila 3 grada u SAD-u. Kamp je trajao 3 tjedna i u svakom gradu boravili smo 7 dana.

Opširnije
Sara Jelenić
Zealand Institute of Business and Technology, Roskilde, Danska
Moja danska pustolovina

"Upoznala sam ljude iz različitih dijelova svijeta s kojima se redovito zabavljam, izlazim i privikavam na danske običaje te iz iskustva mogu potvrditi da je Danska najsretnija zemlja svijeta jer nam smijeha ni u kojem trenutku ne nedostaje".

Opširnije
Karla Krejčir
Copenhagen Business Academy, Copenhagen, Danska
"Nezamjenivo"

Nezamjenjivo – piše nam Karla kako bi pokušala opisati svoje iskustvo u Danskoj gdje studira menadžment usluga i turizam na Copenhagen Business Academy.

Opširnije
Borna Tubić
Zealand Institute of Business and Technology, Roskilde, Danska
Studiranje u zemlji Vikinga

Ukoliko razmišljate o studiranju u inozemstvu, toplo Vam preporučujem ovu malu, ali slatku zemlju Vikinga.

Opširnije
Sabrina Ibrić
Queen Mary University of London
Spoznala sam svoj smjer razvoja i sada znam čime se želim baviti u budućnosti!

„Početak prvog semestra je bio težak kako je bilo za očekivati! Preselila sam se u novu državu, novi grad koji doslovno nikada ne spava! Prvi dani na Foundation Year su bili teški dok se nisam prilagodila i snašla.

Opširnije
Marko Smoljan
University of Applied Sciences Krems, Austria
One life time opportunity

Svatko u životu ima san. Moj je započeo još kada sam bio u petom razredu osnovne. Jedne večeri bez znanja roditelja gledao sam svima poznati CSI: NY. Tada sam rekao da želim biti jednoga dana forenzičar, to je moj san.

Opširnije
Dora Pezić
The Gregory School, Tucson, Arizona, SAD
Trudim se iskoristiti ovu priliku najbolje što mogu

"Vrlo sam zadovoljna školom. Puno čitamo i pišemo eseje, imam osjećaj da je ovo savršena priprema za fakultet i sviđa mi se što sam vrlo zauzeta.

Opširnije
Sandra Matija
University of Portsmouth, Velika Britanija
Svaka je odluka sada na meni, to je nekako najveća korist odlaska u inozemstvo!

"Zovem se Sandra i odlučila sam uz pomoć BHV-a upisati fakultet u Engleskoj. Trenutno se nalazim u Portsmouthu i studiram biznis i menadžment na University of Portsmouth. Prošla su već 4 mjeseca a ja se osjećam fantastično. Definitivno najbolja odluka koju sam donijela u svojih 19 godina života.

Opširnije
Petra Jutrović
Waterford, Irska
Uživam i ne vjerujem da može biti bolje!

“Mjesec dana je prošlo i osjećam se kao doma. Obitelj Ryan je apsolutno odlična, vjerujem da bolju nisam mogla dobiti. Od prvog dana prihvatili su me kao svoju i učinili sve kako bi mi bilo sto ugodnije.

Opširnije
Klara Kezele
Texas, Texarkana, USA
Prvi rezultati u školi su odlični!

“Jako sam zadovoljna sa školom i obitelji. Mislim da nisam mogla dobiti bolju obitelj.

Opširnije
Luka Rilović
Texas, Corpus Christy, USA
Glavna zanimacija mi je sport!

“Ovdje je super! U školi za sada nije teško! Odlično se slažem s obitelji, posebno s njihovim sinom jer smo isto godište i imamo iste interese.

Opširnije
Tanja
Nebrasca, USA 2006./2007.
Postala sam puno samostalnija osoba

“Svakome preporučam da provede neko vrijeme u inozemstvu ako može. Toliko toga ćete naučiti i upoznati i postat ćete sasvim druga osoba, puno bolja nego prije, puno samostalnija i manje razmažena. :)”

Opširnije
Kristina Pandek
Kitchener, Kanada 2007/2008
Jedna od najboljih odluka u životu

“Sa sigurnošću mogu reći da mi je odlazak na razmjenu u Kanadu bila jedna od najboljih odluka u životu. Puno više mi se sviđa kanadski sistem učenja koji je fleksibilniji i jednostavniji od hrvatskog i nikada mi nije bilo žao što sam došla.”

Opširnije
Katja Bednjanec
Bonn, Njemačka 2008./2009.
Upoznala sam zanimljive nove ljude

“Za mene je ovo bilo jedno neopisivo i nezaboravno iskustvo.

Opširnije
Lara Gracis
Michigan, USA 2013./2014.
Iskusila sam što ovdje ne bih mogla

“Gledajući američke filmove i serije u meni se probudila želja da i ja budem dio toga.

Opširnije
Mia Lovretić
Burlington, WI, USA
Novi pogled na cijeli svijet

“Ovo iskustvo mi je promijenilo pogled ne samo na Ameriku, već na cijeli svijet i to za ništa ne bih mijenjala.”

Opširnije
Ana Ožbolt
Super Intense IELTS Preparation, Kings Education, Oxford
Preporučujem svima koji žele usavršiti jezik

“Ovo ljeto sam sudjelovala u školi jezika u Oxfordu. Tečaj je trajao 3 tjedna koja su proletjela i koja su bila nezaboravno iskustvo koje će mi zasigurno pomoći u daljnjem obrazovanju.

Opširnije
Danijela Bilandžić
Alpha College, Irska
Jedva čekam ponovno

“Taj dan kada sam na sajmu BHV-a upoznala simpatičnog Irca iz Alpha Collega u Dublinu nisam ni slutila da će moja irska avantura biti tako prekrasna.

Opširnije
Marija Dabo
EF, Barcelona
Dojmovi su izvrsni

“Jako sam sretna jer sam imala priliku putovati u Barcelonu s EF-om. Dojmovi su izvrsni, od dočeka na aerodromu pa sve do odlaska.

Opširnije
Ana Ercegović
d'Overbroeck's Summer, Oxford
Sve samo ne običan tečaj jezika

“Ovo je bilo jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života. Na početku sam mislila da će to biti jedan običan tečaj engleskog jezika ali to je bilo sve samo ne to.

Opširnije
Nela iz Pule
Tečaj talijanskog u Firenci
Stvarno bi se voljela vratiti
“Bilo mi je zaista prekrasno i stvarno bih se voljela vratiti barem na još mjesec dana. Upoznala sam toliko novih ljudi, stekla puno novih prijatelja i ni u jednom trenutku se nisam osjećala usamljenom. Svi su bili tako prijateljski raspoloženi, pomagali smo si u svemu, kuhali zajedno, učili, putovali, zabavljali se, smijali. Stvarno nezaboravno iskustvo.”
Opširnije
Vanja Obad
Rennert, New York
Najbolji način da usavršite jezik
“Rennert škola koju sam pohađao smještena je u samom srcu Manhattna koja osim engleskog jezika nudi i dodatnu mogućnost za usavršavanje iz predmeta vezanih uz film, glumu, glazbu i ples. U domu gdje sam stanovao bilo je studenata iz različitih dijelova svijeta - soba do mene bio je Indijac, preko puta Francuz i simpatični Japanac. Možda je i najbolji način da usavršite jezik taj kontakt u svakodnevnim situacijama iz kojih se nerijetko razvije pravo prijateljstvo, ili čak ljubav. Također, pamtit ću i profesore koji su se ponašali poput pravih prijatelja, a upravo s nekima od njih posjetio sam najzanimljivija mjesta u gradu.”
Opširnije
Patricia Ivka
Bournemouth, Velika Britanija
Svakome bi poželjela da to iskusi

“Danas, kada sam nešto zrelija nego prije nekoliko mjeseci, shvaćam koliko mi je taj put od svega tri tjedna zapravo pomogao. Svakog se dana sjetim boravka u Engleskoj, prijatelja, provedenih trenutaka zajedno pjevajući do kasno navečer na plaži ili razgovora sa njima i šetnji po gradu, a kada otvorim e-mail razvesele me poruke iz Japana, Perua i drugih zemalja. Svakome bih poželjela da to iskusi.”

Opširnije
Karla Cerovac
CCCU, Velika Britanija
Zabavila sam se i unaprijedila znanje

“Moja tri tjedna u Canterbury-u prošla su bez ikakvih problema.

Opširnije
Filip Blažević
Young leaders, Bucksmore Education, Cambridge, Velika Britanija
Iskustvo koje me je obogatilo

“Dva tjedna provedena u Cambridge-u prošla su zaista izvrsno. Za vrijeme boravka u Engleskoj upoznao sam drage prijatelje, usavršio engleski jezik te naučio mnogo o liderskim vještinama. Profesori kao i kompletan Bucksmore team bili su izrazito ljubazni, otvoreni i prije svega zabavni. Žao mi je što je ova lijepa priča tako brzo završila. Iskustva i prijateljstva koja sam tamo stekao obogatila su me kao osobu i postali dio moga života.”

Opširnije
Amadeo Pavazza
EC, Cambridge, Velika Britanija
Super i nezaboravno!

“U kratkim crtama mogu reći da mi je bilo super i nezaboravno! Fotografije koje vam šaljem dočarat će dio atmosfere u u Cambridge-u i Londonu.”

Opširnije
Bruno Ćubić
HTMi Švicarska
Jedno od najboljih iskustava u životu

“Odlično sam. Evo semestar uskoro završava i ja sam poprilično zadovoljan s rezultatima koje vidim na sebi.

Opširnije
Dominik Čičak
University of Essex, Acting
Avantura koju želim proživjeti punim plućima!

“Prva iskustva su super!
Od početka smo odmah krenuli na posao! Naravno da je prvotni šok nakon srednje škole krenuti na faks, ali se privikavam i svemu pristupam ozbiljno.


Opširnije
Vida Koster
Psychology and Applied Criminology, Canterbury Christ Church University, Velika Britanija
Imam osjećaj kao da sam na setu Harry Pottera!

“U Canterburyju je super. Ljudi su jako simpatični, pogotovo profesori, koji se ponašaju kao da su nam prijatelji i atmosfera na predavanjima je opuštena.

Opširnije
Hrvoje Bilić
ZIBAT, Danska
Drugačiji je sistem i sve je opuštenije i ležernije!

“Studij je ok! Sad sam u fazi informiranja za internship. Više manje sam zadovoljan. Npr. profesori su otkačeni, sve je opuštenije, ležernije, drugačiji je sistem, dosta toga se radi u grupama što je bolje. Ispiti su drugačiji. Sad smo baš imali grill party koji se organizira za nove studente ali svi su dobrodošli i tu je bilo opušteno druženje i besplatna hrana sa grilla, organizirana je i tombola i tako... Bilo je dosta, dosta studenata...”

Opširnije
Josipa Martek
ZIBAT, Danska
Uopće se ne čini kao da sam u školi!

“Ljudi su jako pristojni i dragi. Svi pomažu svima. Na faksu je predobro. Predavanja su zabavna. Profesori se odnose kao prijatelji i uopće se ne čini kao da sam u školi!”

Opširnije
Elia Vucelić
IE Madrid, Španjolska
Težak program, ali i neprocjenjivo iskustvo

“IE Madrid Master in Marketing je prilično težak i naporan program, ali mi je donio neprocjenjivo iskustvo i dodatno sam uspjela doraditi svoje „skills“. Jedva čekam da vam ispričam i uživo.”

Opširnije
Jozo Ćosić
Niagara College, Kanada
Presudna odluka u životu

“Kao student agronomije u Zagrebu sudjelovao sam na programu Work and Travel u Americi. To najbolje ljeto u životu bilo je presudno za moju odluku da upišem studij u inozemstvu. 2012. primljen sam na postdiplomski studij na Niagara College u Kanadi.”

Opširnije
Milica Kotarac i Laura Fumis
IBA Kolding, Danska
Opuštena radna atmosfera

“Smjestile smo se, upoznale za sad dosta ljudi i družimo se sa svima. Na faksu je jako dobro! Moderno je uređen, profesori su puno ležerniji nego u Hrvatskoj i općenito radna atmosfera je opuštenija nego kod nas. Više je komunikacije između profesora i učenika. Sve u svemu, zamišljala sam da će nam u početku biti puno teže prilagoditi se na život ovdje, ali sve je ok! Snašle smo se i bolje nego smo mogle zamisliti!”

Opširnije
Leo Novosel
CCCU, Velika Britanija
Neprocjenjiva vrijednost studiranja u inozemstvu

“Inventivna predavanja i ispiti, te nevjerojatna statistika zapošljavanja glavni su razlozi odabira studija u VB. Smatram da je razmjena iskustava i upoznavanje drugih kultura neprocjenjiva vrijednost studiranja u inozemstvu. Studenti tijekom predavanja jako puno sudjeluju u raspravama i iznošenju vlastitih stajališta ili saznanja.”

Opširnije
Marin Borovčić
UCN, Danska
Predavanja koja vas pripremaju za posao

“Nakon godine dana života u Aalborgu, jednu stvar mogu sa sigurnošću izjaviti: isplatilo se. Naravno, to nipošto ne znači da je bilo lako! S profesorima se možete šaliti i ići na kave, a predavanja vas pripremaju za posao nakon fakulteta i ne gubi se vrijeme na „beskorisnu“ teoriju. Ja studiram web dizajn i umjesto da učim o izradi web stranica, ja ih izrađujem kroz mnogobrojne projekte.”

Opširnije
Gala Huić
Bournemouth University, Velika Britanija
Sistem školovanja je potpuno drugačiji!

“Prvi dojmovi su bili odlični kao i sve poslije toga. Grad je predivan. Oduševljena sam njihovim pristupom radu, učenju, studentima... Od nas se puno očekuje, pogotovo puno samostalnog rada, ali profesori i cijeli sistem su totalno drugačiji!”

Opširnije
Franko Pauletić
Stenden University of Applied Sciences, Nizozemska
Studiram ono što volim i uživam

"Premda je Split moj epicentar, oduvijek me privlačio život u drugoj zemlji u potpuno novoj atmosferi i okolini. Studiram ono što volim i trenutno uživam u svakom trenutku ovdje u Leeuwardenu u Nizozemskoj.”

Opširnije
Andrej Ivankov
UCN, Danska
Usvajanje timskog rada zajedno sa znanjem

“Fakultet naglašava timski rad, koji je potrebno 'naučiti' zajedno s individualnim znanjem koje se mora usvojiti. Puno je informacija na stranom jeziku, puno individualnih i timskih zadataka što zahtijeva kontinuirano učenje ali u Danskoj nisu opterećeni ocjenama kao u Hrvatskoj.”

Opširnije
Luka Lečić
UCN, Danska
Nezaboravno iskustvo školovanja u inozemstvu

“Studiranje je besplatno, a profesori dolaze na faks nasmiješeni. Preporučio bih ovaj studij svakome jer je nezaboravno iskustvo, stvoriš mrežu prijatelja za kasnije, imaš diplomu s kojom puno lakše nađeš posao u Hrvatskoj ili bilo gdje drugdje!

Opširnije
Ana Belić
ZIBAT, Danska
Potpuno drugačiji način studiranja

“Način studiranja i odnos profesora i studenata je potpuno drugačiji nego kod nas - a ja sam baš to i tražila.”

Opširnije